dimarts, 10 de març del 2015

Sortida d'art: Carles Casagemas, el pintor sota el mite

Aquesta vegada ens hem desplaçat fins al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per visitar l'exposició del pintor Carles Casagemas.
 Aquest fou un pintor català i gran amic de Picasso, amb el qual compartia aficions i també un viatge a París que esdevindrà decisiu en la vida de tots dos artistes. Va ser a París on el pintor s'enamorà d'una noia anomenada Germaine. Picasso va decidir endur-se el seu amic a Màlaga després de veure que cada vegada Casagemas s'obsessionava més amb la jove model Germaine. Tot i això, Casagemas tornà sol a París, passant primer per Madrid on es quedà Picasso després de barallar-se amb el seu amic, i va ser allà on va patir l'últim rebuig sentimental per part de la Germaine i, després d'intentar atemptar contra ella, es va suïcidar als 20 anys d'edat. Picasso, el seu gran amic, va quedar molt afectat després d'aquesta mort, i el seu sentiment de culpa i els remordiments van fer desembocar al pintor en la seva Època blava, en la qual li va dedicar nombrosos quadres.

El MNAC mostra la primera exposició de l'obra que s'ha pogut recopilar d'aquest pintor, la qual fa patent la seva visió melancòlica i grisa de la vida i la seva rica interioritat, observable en les pinzellades fortes que caracteritzen a l'autor. També vam  poder observar diferents autoretrats, així com retrats de la Germaine. Aquesta exposició mostra l'obra d'un pintor que ha estat superat pel seu propi personatge després de la seva tràgica mort, és per tant, un pintor sota un mite.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada