dimarts, 18 d’octubre del 2011

Visita als jardins de Laribal i de l'Amargós


El dia 6 d'octubre de 2011 el grup de classe d’Història de l’Art va caminar pels jardins de Laribal i els jardins Amargós de Montjuïc.
La part alta dels jardins de Laribal era propietat de l’advocat Josep Laribal, que es feu construir un xalet neoàrab i aprofitar les hectàrees restants per fer un extraordinari jardí.
A l'entrada d'un dels jardins de Laribal, vam poder gaudir d'una escultura d'una dona, aquesta escultura de bronze anomenada La noia de la trena, obra noucentista que representava a la dona catalana com a forta, valenta, etc.
Seguint amb la nostra visita pels jardins vam poder observar la tranquil•litat i la pau que ens transmetia una escultura de pedra que representava a d'una dona, anomenada El repòs, que estava asseguda, pensativa, amb la mirada perduda, com buscant alguna cosa en el seu interior.
Enmig recorregut arribem fins a unes terrasses o també pèrgoles, de color blanc, des d'aquí podíem veure tot Barcelona des del port fins a les muntanyes i edificis característics de la ciutat
Seguint amb la nostra visita vam veure la famosa Font del Gat, popularitzada en el cançoner català i zona de trobades populars a principis del segle passat. Des d’allí vam tornar a gaudir d’una panoràmica espectacular de la nostra ciutat.
Tot seguit arribàrem als jardins de l’Amargós, on hi vam trobar el famós Teatre Grec, una extraordinària reproducció en la què podem observar les característiques principals d’aquesta tipologia de teatres: aprofitament del pendent, acústica immillorable, la càvea o graderia, diferents seients segons la categoria social…
Vam passar pel Teatre Lliure i pel Museu Arqueòlogic de Catalunya (passeig Santa Madrona), futura visita del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada