dimarts, 12 d’abril del 2011

Som a l'equador..... del viatge

Ja hem passat 4 dies del nostre viatge i, encara que no és el moment de fer el balanç, tenim un munt de coses per explicar-vos. A Pisa vam fer la primera aturada. De bon matí trepitjàvem el Camp dels Miracles i contemplàvem embadalits la seva famosa torre inclinada. Al migdia érem a Lucca, una bonica ciutat emmurallada plena de edificis singulars i carrers estrets que alguns vam recòrrer amb tàndems i bicicletes. A la nit, vam arribar a Florència i tant bon punt vam sopar ens endinsàrem a la ciutat que ens va seduir amb els seus racons, places, ponts i personatges.

L'endemà, diumenge, ens esperava l'art amb majúscules: el David de Miquel Àngel, la cúpula de Brunelleschi, la Galeria dels Uffizi i la porta del Paradís de Ghiberti. El dimarts el vam dedicar a fer ruta per la Toscana: San Gimignano, ciutat medieval de carrers empinats i altes torres, i Siena, la ciutat del Palio que va inspirar la decoració del nostre "enyorat" passadís.

Avui, dilluns, hem matinat força per arribar a mig matí a Pàdua, la ciutat de Sant Antoni. En efecte, després de visitar la basílica hem pogut comprovar que Pàdua té un viu ambient universitari on es fàcil veure l'emprenta de destacats científics i artistes com Galileo i Palladio. A la tarda, hem pogut contemplar els frescos de Giotto que decoren les parets de la capella Scrovegni. Finalment, hem arribat al Lido, a prop de la ciutat dels canals, esperant que demà el bon temps ens acompanyi a Venècia.

Ciao!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada