dimarts, 10 de març de 2015

Sortida pel Born, Santa Maria del Mar i la seva harmonia

Dimecres passat, alguns alumnes d'Història de l'art, embriagats per la voluntat de conèixer la seva ciutat i amb l'objectiu d'aprendre de l’art barceloní, es deixaren perdre pel barri del Born de la ciutat comtal.
Primer, els alumnes ens vam reunir sota l'Arc del Triomf barceloní, el qual el professor ens explicà que fou edificat amb motiu de l'Exposició Universal celebrada a Barcelona el 1888. També ens explicà totes les simbologies que hi apareixien, així com els ratpenats que eren una al·lusió als indians, diverses referències a la indústria i a l'agricultura...
Seguidament ens vam deixar perdre pel Born, amb l'objectiu de copsar l'art en la seva cara més urbana, i assistirem a una exposició que actualment es duu a terme a una tenda de estil underground anomenada Montana on s'hi exposaven grans graffitis que fins i tot estaven a la venda. Un cop vam sortir, també passàrem per davant del Museu de la Xocolata, i ens vam aturar al Carrer dels petons, que vam descobrir que era on els condemnats a mort donaven el seu últim adéu a les seves famílies abans de ser executats a la forca.  Ens deixarem emportar pel Carrer Comerç una bona estona, fins que vam arribar a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona on vam poder assistir a una interessantíssima exposició que tractava sobre el daguerreotip, una de les primeres tècniques fotogràfiques. Un cop vam haver visitat l'exposició, vam marxar cap als carrerons del  Born, on vam conèixer grans secrets de petits carrers com el Carrer de les mosques, el més estret de tota Barcelona.

Finalment, després d'haver passat pel MEAM, i haver vist per sobre una exposició de Josep Llimona a la qual tornarem un dia proper per a poder incidir-hi més, vam arribar al punt àlgid i final de la sortida: Santa Maria del Mar. Allà, ens vam deixar emportar per la llum del capvespre que il·luminava tot l'espai i vam romandre en silenci durant una bona estona, simplement observant la bellesa d'aquell gegant de pedra que transmetia serenor i calma. Després d'aquest moment tranquil, després de gairebé tres hores d'excursió, vam tornar cap a casa després d'un bon berenar en germanor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada