dimecres, 16 de març del 2011

Un passeig pel barri bohemi de la Ribera

La darrere sortida del grup d'història de l'art, el passat dijous dia 24 de febrer, varem donar un tomb pel barri de la Ribera.
Varem trobar-nos al Arc de Triomf, just davant del parc de la Ciutadella. A partir d'allà, el Manel ens va començar a explicar diverses coses, relacionades amb els edificis que hi havien al voltant: uns edificis i el Arc de Triomf de l'Exposició Universal, el Parc de la Ciutadella des de on varen bombardejar el 11 de setembre els barcelonins, etc.
El primer que
vam veure era una botiga on venien pintura en "spray", però en aquella mateixa botiga varem poder contemplar còmics en anglès, sobre el capitalisme burgés. Al abandonar aquell petit museu per als amants del còmic, ens varem adreçar al arxiu fotogràfic de Barcelona. Lògicament el Manel va "pagar" l'entrada. Al
visitar-lo vam podem conèixer com es feien les fotografies anteriorment, també vam poder veure les antigues modes de l'època de la revolució industrial, i fins i tot ens varem poder veure retratats en alguna fotografia.
A
continuació, ens aproparem al mercat del Born i l'estació de França, on vam poder veure en directe uns exemples de l'arquitectura del ferro; en el primer estaven fent obres de restauració, ja que sota terra han trobat els carrers del segle XVIII quasi intactes.

Després rodejarem Santa Maria del Mar i varem veure els carrers amb nom d'oficis, diversos convents on ara són llocs alternatius i per acabar entrarem a Santa Maria del Mar, on varem poder aprendre diverses coses curioses ( L'escut del barça en un vitrall, una capella
neoclàssica, un vitrall de les olimpíades, el lloc on pidolava Sant Ignasi de Loyola, etc). Al sortir contemplarem el Fossar de les moreres, a on cada 11 de setembre s'honora als morts de la guerra de Successió, per això hi ha el peveter que mai s'apaga, representant la flama d'un poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada