dimarts, 3 de maig del 2011

Un bany d'arquitectura a Barcelona

Dijous passat, aprofitant el bon temps, una part considerable de la classe va fer una altra de les sortides relacionades amb Història de l’Art. Aquesta vegada vam anar a veure els edificis de caire modernista, neoclàssic i historicista que hi ha a Barcelona.
Ens vam trobar al Passeig de Gràcia amb Diagonal, davant de l’oficina de turisme de Catalunya, al Palau Robert. Va ser el primer dels edificis que vam veure, tan l’exterior com l’interior. Vam poder gaudir d’una exposició de disseny d’invents força curiosa ja que alguns objectes quotidians per a nosaltres tenen molts més anys dels que pensaríem. Al primer pis també vam veure una exposició de vestits d’època d’alta costura fets a Barcelona.
En sortir, vam anar baixant per Passeig de Gràcia observant tant els edificis en si com els elements que els formen, ja que molts tenen torres, xemeneies, escultures, finestrals que també formaven part del moviment artístic en si i que ningú acostuma a parar-se a observar mentre camina per la ciutat. Alhora vam anar veient els fanals modernistes dissenayts per Pere Falqués, arquitecte distingit i fill de Sant Andreu del Palomar. Durant la visita vam veure la Pedrera, que tot just havia estat presentada aquell matí a classe, així com la casa Batlló, la veïna casa Ametller, la casa Lleó Morera i la Fundació Tàpies per a creure’ns que realment és una cadira feta de ferro sobre un núvol el que hi ha al sostre. Per finalitzar la visita vam entrar a les rambles, on està situada la casa neoclàssica per excel·lència de Barcelona, el Palau Moja, on es pot apreciar la tècnica que utilitza sorra per a decorar la façana. Cal dir que la ruta que seguíem era força popular i transitada entre els coneguts “guiris” que visiten la ciutat ja que hi havia un bon grapat entre nosaltres així com els típics homes estàtua de les Rambles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada