dimarts, 3 de maig del 2011

Una passejada per Barcino

L’altra dia, vam realitzar una altra de les sortides d’Historia de l’Art. Aquesta vegada, vam posar-nos la toga i vam sortir a passejar per l'àrea de Barcelona que correspondria a l’antiga ciutat romana, “Barcino”.
Aquesta ruta per la ciutat va començar a Plaça Catalunya; des d’allà, baixàrem per La Rambla. Pel carrer Canuda vàrem arribar a la Plaça Madrid per a veure una petita necròpolis que hi havia a fora de la ciutat, a la vora d’un dels camins que portava fins a les portes de la ciutat en l’antiguitat, ja que avui dia, és al centre de la ciutat. Molt aprop d’allà, també es podien contemplar un parell d’arcades de l’aqüeducte de la ciutat, el mateix que s’observa al costat de la catedral de Barcelona.
Un cop a la plaça de la catedral, vam veure el que resta de les muralles. També veiérem l’anunci d’una exposició de “Los desastres de la guerra” de Goya que vam apuntar com a visita futurible. També entràrem a una petita galeria d’art que hi ha i ens va sorprendre la imaginació d’algunes de les composicions. En sortir, vam vorejar el que queda de les muralles i ens dirigirem a la Plaça Sant Jaume, que correspondria a l’antic “fórum” de la ciutat. Aquesta era la part més important de la ciutat romana i era on coincidien els dos carrers més importants de la ciutat, el Cardus i el Decumanus. Ens apropàrem al Museu d’Història de la Ciutat, que mostra un important jaciment de restes romanes.
Finalment vam veure les quatre columnes que resten del temple d’August. Aquest temple estava al “fòrum”, ubicat en l'anomenat Mons Taber, però la part que queda no és visible a la plaça. Va ser una petita odissea donada la quantitat de gent que estava allà per veure-les però ho vam aconseguir. Continuàrem fins arribar al carrer Ample i veure la resta de muralla i de torres que queden força ben conservades. Finalment férem el traçat pel carrer Avinyó fins tornar a la plaça Sant Jaume. Després d’unes hores de caminada, ja cansats, vàrem tornar cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada