dilluns, 20 de desembre del 2010

Visita al MNAC

La sortida d’història de l’art d’aquest dijous, 16 de desembre, ha consistit en una visita (gratuïta) al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). L’excursió ha durat hora i mitja i hem tingut l’oportunitat de contemplar les obres d'art del gòtic que allí s’exposen, com són diverses escultures, especialment de marededéus, retaules, laterals d’altar, talles en fusta, etc.
Per desgràcia no hem tingut l’ocasió de contemplar les obres del romànic, ja que la sala corresponent romandrà tancada la resta de la temporada, però tampoc haguéssim disposat de temps per fer les dues coses, no almenys aquesta mateixa tarda.
Aprofitant l’ocasió, un parell de companys han fet l’exposició de dues obres catalanes que entren a la selectivitat, i la majoria d’obres restants han estat explicades pel nostre guia i professor d’història de l’art (també gratuït).
En resum, aquesta ha estat una visita molt productiva, tant per l’esforç físic que hem realitzat per arribar a les portes del museu com pels conceptes nous que hem après sobre l’art, sobretot si es pot viure i experimentar cara a cara i no tan sols a través dels llibres de text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada