dijous, 9 de desembre del 2010

Visita al Museu Arqueològic de Catalunya

Un grup format per 4 alumnes de 2n de Batxillerat varem anar a visitar una exposició al Museu Arqueològic de Catalunya, situat al Passeig de Santa Madrona de Barcelona, al districte de Sants, el dijous 25 de novembre amb el professor de la matèria d’Història de l’Art.
Primerament, el recorregut ens va portar a una mostra de la prehistòria, on hi havia exposades restes de puntes de llança, pedres afilades, complements com arracades o collarets, així com també gerros i representacions dels poblats que van viure durant aquella època. A continuació, varem veure restes de frisos, escultures i mosaics de les èpoques clàssica i bizantina. Va destacar, sobretot, la figura d’Asclepi, el déu de la medicina.
Seguidament, el pis superior mostrava restes de la Barcelona romana, així com altres mostres d’art de l’època de més esplendor de Roma. Mentre observàvem aquelles obres, anàvem posant en pràctica tot l’aprés a les classes. Ens va semblar interessant el fet que, antigament, a Barcelona hi hagués un monument arquitectònic d’aquelles dimensions.
Finalment, ja fora del museu, decidirem anar a veure el teatre grec, situat just darrere del museu en una zona amb jardins força ben aconseguits. El teatre és la visió exacta del que varem treballar a classe, el podríem relacionar amb el teatre d’Epidaure, no per les seves dimensions, sinó per la seva estructura.
En resum, tots quatre alumnes coincidim que la sortida proposada pel nostre professor va resultar molt profitosa, ja que considerem que és una manera més amena d’aprendre i aplicar el que fem dia a dia. Esperem repetir-ho aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada