dimarts, 25 d’octubre del 2011

Sortida per Barcino

Segurament la majoria de gent que viu a Barcelona no coneix les meravelles que té aquesta ciutat. El passat dia 20 d’octubre del 2011 el grup d’història de l’art vam tenir la oportunitat de fer-ho, vam anar a fer un recorregut per la Barcelona antiga: Barcino. Vàrem poder descobrir racons de Barcelona que mai havíem pogut imaginar.
Primer de tot vam anar a la Plaça Vila de Madrid que era on hi havia la necròpolis romana d’entrada a la ciutat i, després de veure les tombes romanes, vàrem anar a veure les restes de l’aqüeducte de Barcelona al carrer Duran i Bas. Tot seguit, vam anar a la plaça Nova i al carrer de la Tapineria a on es pot observar la muralla. Al mateix carrer, vàrem entrar a una galeria d’art a veure una exposició de magnífiques obres que a tots va sorprendre alhora que ens van agradar. També vam anar a l’Arxiu Històric de la Ciutat i, tot caminant vam arribar a la plaça del Rei, on vam veure el Museu Històric de la Ciutat i l’església de Santa Àgata (a on ens vam fer una foto de grup). Amb moltes ganes de continuar, tots junts vàrem anar al punt més alt de l’antiga Barcino, Mons Taber: al Temple d’August, a on encara es conserven quatre columnes d’aquest temple i a on hi ha el Centre Excursionista de Catalunya.
Ja finalment, vam acabar el nostre recorregut anant pel carrer dels Banys Vells i pel carrer Avinyó, on vam contemplar l’Escola d’Arts i Oficis. Cal dir que vam tenir la sort que ens va fer una tarda espectacular i vam gaudir molt de la visita.

2 comentaris:

  1. Va ser una sortida molt especial, ja que varem poder viatjar enrere en el temps i veure com era Barcelona molts segles enrere.
    Es espectacular els sistemes de consturcció que feien servir antigament; i com podien construir coses tan espectaculars sense la gran maquinaria de la que disposem avui dia.
    Hem conegut la història dels nostres avantpassats; història que nosaltres estem continuant!

    ResponElimina
  2. Gràcies a la sortida varem poder descubrir molts racons de Barcelona que no coneixiem. Molts llocs amagats o galeries d'art per les quals pasavem per davant i no ens adonavem que hi eren.
    Varem adonar-nos de com era Barcelona antigament i de com encara, tot i el temps que ha passat, es conserven els monuments o parts d'ells.

    ResponElimina