dimecres, 16 d’octubre del 2013

Noves titulacions de grau al sistema universitari català

Graus novedosos com Ciències del Mar o Ciències de la Cuina i la Gastronomia, o amb un perfil acadèmic diferenciat, com és el cas de Farmàcia, Traducció i Llengües Aplicades o Seguretat, s'incorporaran el curs vinent a la programació universitària si, com els seus promotors han previst, aconsegueixen en els pròxims mesos el vistiplau de l'Administració.
La Universitat de Barcelona (UB) prepara la impartició de Ciències del Mar, una titulació que a Espanya només s'ofereix a Cadis i a Ferrol, i el CETT, l'escola d'hosteleria i turisme adscrita a la UB, afegirà al seu catàleg formatiu el grau de Ciències de la Cuina i la Gastronomia. Aquests estudis busquen emular el grau en Gastronomia i Arts Culinàries del Basque Culinary Centre, adscrit a la Universidad de Mondragón, que fins ara monopolitzava l'oferta a l'Estat espanyol.
El grau de Farmàcia, que encara imparteix en solitari la UB, tindrà des del curs vinent un competidor a la Universitat Ramon Llull, on Blanquerna i l'Institut Químic de Sarrià (IQS) oferiran els estudis conjuntament. 
Blanquerna es proposa, a més a més, programar el nou grau de Traducció i Llengües Aplicades (anglès), amb dues mencions o itineraris formatius diferenciats durant el darrer curs: Ensenyament de llengües i Mediació intercultural, orientat a nous perfils professionals.
Finalment, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que depèn de la Conselleria de Governació, llançarà el grau de Seguretat, ideat per proporcionar una titulació universitària a professionals dels cossos de seguretat. El títol el lliurarà la UB, de la qual s'ha convertit en centre adscrit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada